augusti 2022

ti on to fre
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Framtidsland.se

Bokenattge.se

Lite mer

Det finns mycket som roar och intresserar mig. När det finns tid brukar jag måla, dreja, fotografera eller göra något i köket. Jag läser gärna böcker, lyssnar på musik och ser på film. Dessutom gillar jag att fiska och vara ute i naturen, men det blir tyvärr inte så ofta.

Måla
Jag jobbar med akvarell, akryl och olja. Mycket amatörmässigt, men det är ett underbart sätt att koppla av och få ro.

Textilt hantverk
Tillhör ett litet kreativt hantverkskollektiv tillsammans med tre goda vänner. Inom ramen för detta utforskar vi olika tekniker i huvudsakligen naturmaterial – ull, bomull, siden. Gärna återbruk, och huvudinriktningen är barnkläder och pedagogiska leksaker för barn.

Dreja
För några år sedan satte jag upp två mål – att lära mig att dreja och att plocka hjortron. Så blev det faktiskt, och här är min första kollektion lerpottor…

Fotografera
Att fotografera är något av det roligaste jag vet. Bilderna nedan är från Goa i Indien; i Panjim, Calangute och Candolim. Fler och fler bilder tar jag idag med min iPhone eller Canon S90, och många av dem hamnar på min blogg under kategorin Photo, eller på Instagram, där jag kan följas på tovelifvendahl.


Bilder från Goa i Indien; i Panjim, Calangute och Candolim.

Matlagning och bakning
Livet är för kort för att inte äta goda saker, för att travestera ett annat använt uttryck. Den dagliga måltiden kan alltid göras bra, även om den är enkel. Däremot måste man inte ha så bråttom, bara göra sådant som går fort. Jag tycker om matlagning som får ta tid. Bakningen följer sin egen kemi och går inte att skyndas fram. Då och då får jag möjligheten att skapa tårtor till fester och bröllop – det låter både hantverkaren och kreatören komma fram och är vansinnigt kul. Några av mina favoritrecept hittar du på bloggen här.