augusti 2022

ti on to fre
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Framtidsland.se

Bokenattge.se

Om migVad jag gör
Jag är en engagerad människa som är intresserad av olika samhällsfrågor. Jag försöker inte förändra hela världen, men en del av den. Det gör jag genom att lära mig hur olika delar av den ser ut, fundera på hur den skulle kunna bli bättre och sedan berätta för andra om vad jag tycker eller själv delta och driva processer. Det går att åstadkomma mycket om man vill.

Även om vi är tämligen privilegierade i den här delen av världen är det ingen hemlighet att mycket i samhället inte står rätt till. Det finns många människor vars styrka inte tas tillvara. Som inte kommer till sin rätt eller far direkt illa. Alla människor bär en styrka inom sig, men alla kan tillfälligt eller långvarigt hamna i ett tillstånd där den egna kraften inte räcker till, när man behöver andra människors hjälp.

För mig är ett starkt samhälle ett som klarar av att ge varje människa den hjälp som behövs, när den behövs. Jag är övertygad om att vi behöver mycket av entreprenöriellt tänkande för att hitta bättre sätt att hjälpa dem som behöver.

Det finns många som varje dag ägnar sig åt entreprenörskap inom de sociala sfärerna. De engagerar sig i sina medmänniskors väl, tänker ut nya sätt att lösa de uppgifter som inte är lösta, och skapar konkreta lösningar som ger direkta resultat. De behöver bli fler. Jag tror att politiken kan göra en del - förenkla, röja hinder och underlätta. Men själva bygget av ett starkare och varmare samhälle måste vi göra själva.

Jag tror också att vi ska vara många som går emellan de olika världarna. Ju fler som har erfarenheter från olika branscher, arbetsplatser, sfärer och communities, desto bättre insikter vinner vi.

Just nu är jag engagerad i följande verksamheter:

Politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet
Svenska Dagbladet. Här bidrar jag tillsammans med mina kollegor på ledarredaktionen och många fristående skribenter till att ge röst åt frågor och perspektiv som vi tycker är viktiga i samhällsdebatten. Det vi skriver kan ha olika syften – ibland handlar det om att tillföra ett perspektiv, ibland om att gå i klinch mot en uppfattning, ibland om att visa hur vi tror att man bör komma framåt i någon fråga. Vi publicerar oss i den tryckta tidningen och på opinionssidan på webben som hittashär.

Författare och skribent
Jag har behov av och tycker om att uttrycka mina tankar i både tal och skrift. Under de senaste åren har det därför blivit ett stort antal texter, varav några finns i bokform. De böcker jag har skrivit, på egen hand eller tillsammans med andra, kan du läsa mer om under Bibliografi.
Min senaste bok "I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare" lanserades under hösten 2013.

Föreläsare, moderator och debattör
Jag medverkar i mån av tid på olika seminarier och konferenser – huvudsakligen för att tala om eller debattera socialt entreprenörskap, frågor rörande invandring och integration, politik, kommunikation och opinionsbildning samt förändrings- och ledarskapsarbete. Jag deltar var tredje fredag i SVT:s nyhetspanel för att kommentera och analysera veckans nyheter.

Expertrådet för utanförskap, Kronprinsessparets bröllopsstiftelse
Stiftelsen bildades till Kronprinsessparets bröllop 2010 av H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel. Syftet med stiftelsen är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och unga i Sverige. Det ideella uppdraget i expertrådet innebär att agera rådgivare, lämna förslag på lämpliga projekt och bistå i prioriteringen mellan projekt som erhåller stöd från stiftelsen. Information om stiftelsen hittas här.